Ce trebuie sa stii inaintea unui divort

Dacă vă gândiți să vă terminați căsnicia, ar fi înțelept să vă familiarizați mai întâi cu conceptele de bază ale divorțului. Continuați să citiți pentru a afla mai multe.

Despre procesul de divort

În primul rând, trebuie să vă asigurați că vă satisfaceți cerințele de rezidență ale statului înainte de a vă depune petiția (solicitare scrisă oficială) pentru divorț. Dacă nu, nu veți putea începe procesul de divorț. Fiecare stat își stabilește propriile legi privind rezidența. Unele state vă vor permite să depuneți divorț fără o perioadă de așteptare, dacă locuiți în prezent în statul respectiv. Altele pot cere să fiți rezident pentru oriunde până la un an înainte de a putea continua cu un divorț. Angajeaza un avocat de pe www.advocat.ro pentru a te ajuta sa rezolvi cu succes procedura de divort.

Motive pentru divorț

Motivele se încadrează în două categorii: bazate pe defecțiuni și fără defecțiuni. Motivele bazate pe defecțiuni sunt cele care necesită să dovedești că soțul dvs. a făcut ceva greșit, ceea ce a provocat divorțul. Unele situatii tipice din această categorie sunt adulterul, cruzimea extremă (fizică sau mentală) și dezertarea. Astăzi, nu există multe beneficii pentru depunerea unui divorț bazat pe defecțiuni. Cu toate acestea, în cazul în care statul dvs. vizează vina ca un factor în determinarea diviziunii proprietății maritale, este ceva de luat în considerare. Divorțul fără defecțiuni se bazează în primul rând pe “diferențele ireconciliabile” sau pe “defalcarea iremediabilă a căsătoriei”. 

Pe scurt, acestea înseamnă, în principiu, că tu și soțul tău nu va mai intelegeti și nu există o perspectivă rezonabilă pentru impacare. In unele situatii, nu trebuie să dovediți soțul / soția a făcut ceva greșit, ceea ce inseamna mai puțina anxietate și tensiune în timpul procesului de divorț. Acesta este un beneficiu mare, mai ales dacă există copii implicați. De asemenea, când nu trebuie să lupți cu vina, divorțul se poate mișca mai repede.

Custodia copilului și timpul părinților (vizita)

Custodia este frecvent o problemă destul de mare într-un divorț. Dar este important să rețineți că, custodia nu inseamna sfarsitul lumii, mai ales atunci cand fostii soti cad de comun acord. În decizia de custodie și aspecte legate de timp petrecut cu copii, legea cere judecătorilor să se gândească în ceea ce privește “cele mai bune interese ale copilului”. Asta înseamnă, de obicei, că ambii părinți sunt implicați activ în viața copilului. Custodia legală comună este adesea rezultatul ideal al unui caz de custodie. 

În acest scenariu, ambii părinți au un cuvânt de spus în cele mai importante decizii din viața copilului, cum ar fi educația, educația religioasă și tratamentul medical. Custodia juridică unică înseamnă că un singur părinte este factorul decizional. Custodia legală comună nu se traduce neapărat în “custodia fizică comună”, în cazul în care un copil locuiește cu fiecare părinte in parte, de la câteva zile pe săptămână la literalmente șase luni pe an. Din orice motiv, custodia fizică comună nu poate fi fezabilă sau recomandabilă.

Un program tipic pentru părinți este acela de a avea un timp de petrecere a acestora cu copilul una sau două seri pe săptămână sau în fiecare weekend, poate cu timp prelungit în timpul verii. Insa, este important de stiut ca acest lucru variaza de la caz la caz.

Divorțul și sprijinul pentru copii

Ambii părinți sunt responsabili pentru sprijinirea financiara a copiilor lor. Toate statele se orienteaza catre sprijinul copiilor pentru a calcula cât de mulți bani trebuie să contribuie părinte. Cantitatea de sprijin datorată se bazează în primul rând pe venitul unui părinte, precum și timpul pe care părintele îl va petrece cu copilul. Suportul pentru copii va cuprinde, de asemenea, alte elemente, cum ar fi nevoile medicale ale copilului (asigurarea de sănătate și facturile medicale care nu sunt acoperite de asigurare). Pentru mai multe detalii utile in ceea ce priveste acest subiect, poti consulta cu incredere alexradescu.ro.

DISTRIBUIE

RECENTE