Cum sa aprinzi o lumanare si sa o faci corect de fiecare data

Majoritatea lumanarilor sunt usor de aprins, dar exista unele cazuri in care poate fi o provocare. Poate parea ca invatarea cum sa aprinzi o lumanare este destul de simpla, dar uneori exista provocari. Cateva sfaturi va pot ajuta sa aprindeti cate o lumanare.

Taiati fitilul lumanarii inainte de a o aprinde

In primul rand, verificati daca lungimea fitilului pentru lumanare este prea mare si daca trebuie taiata. Un sfert de inch este cea mai buna lungime a fitilului pentru a asigura arderea optima si curata a lumanarii. Taiati un fitil de lumanare inainte de fiecare ardere.

Cum sa aprinzi o lumanare de borcan

Uneori, o lumanare in borcan poate fi dificil de aprins dupa ce a fost consumata. Acest lucru va poate obliga sa inclinati un chibrit sau o bricheta, astfel incat flacara sa va arda spre degete. In functie de dimensiunea borcanului cu lumanare, poate fi imposibil sa introduceti si sa scoateti un chibrit sau o bricheta din borcan. Exista cateva moduri de a aprinde aceste tipuri de lumanari fara a te arde.

 • Intoarceti lumanarea intr-un unghi, astfel incat fitilul sa stea deasupra chibritului sau a brichetei. Doriti sa evitati crearea de fum, asa ca doriti sa tineti lumanarea borcanului in pozitie verticala cat mai repede posibil, fara a stinge flacara. Odata aprins, stinge chibritul sau flacara brichetei.
 • Aprindeti o bucata de spaghete uscate, nefierte, pentru a le folosi pe post de chibrit. Odata ce lumanarea este aprinsa, stingeti sau stingeti flacara de spaghete in apa.
 • Luati o bucata de paie dintr-o matura cu peri naturali si aprindeti un capat pentru a o folosi ca chibrit. Stingeti flacara sau stingeti in apa odata ce lumanarea este aprinsa.
 • Foloseste o bricheta pentru gratar, care are un butoi lung cu flacara care aprinde varful atunci cand apesi pe tragaciul brichetei.
 • Aprindeti un chibrit in semineu. Aceste chibrituri sunt lungi si sunt o optiune excelenta pentru a aprinde un fitil de lumanare pentru borcan. Scuturati sau stingeti chibritul dupa ce ati aprins lumanarea.

Sfaturi pentru aprinderea unei lumanari votive

O lumanare votiva este adesea vanduta intr-un suport de sticla. De obicei, este necesar sa taiati fitilul. Fitilul ar trebui sa aiba doar aproximativ 1/4″ lungime pentru cele mai bune rezultate de ardere. Pentru un suport de lumanare votiv adanc, aprindeti lumanarea cu un chibrit pentru semineu sau cu o bricheta pentru gratar. Daca nu aveti niciuna dintre acestea si utilizati un chibrit obisnuit pentru cutie de chibrituri sau mai bricheta, poate fi necesar sa inclinati lumanarea pentru a o aprinde.

 1. Rotiti lumanarea astfel incat sa fie usor inclinata.
 2. Aprinde chibritul sau bricheta.
 3. Tine lumanarea intr-un unghi, astfel incat fitilul sa atinga chibritul sau flacara brichetei.
 4. Imediat ce fitilul se aprinde, stinge chibritul sau bricheta.
 5. Pune lumanarea in pozitie verticala si pune-o jos.

Cel mai bun mod de a aprinde lumanari aniversare

Majoritatea oamenilor folosesc chibrituri individuale pentru a aprinde lumanari aniversare. Acest lucru inseamna adesea ca trebuie sa utilizati mai multe potriviri. O bricheta tipica nu este modalitatea ideala de a aprinde lumanarile de ziua de nastere. Folosind o alta lumanare pentru a aprinde lumanarile, se va ajunge cu ceara topita sa cada pe tort. Cele mai bune optiuni pentru a aprinde lumanarile pentru tort aniversare sunt un chibrit pentru semineu, spaghete crude sau o bricheta pentru gratar. Oricare dintre aceste instrumente de iluminat alungite va va oferi suficient timp de ardere pentru a aprinde lumanari pe majoritatea prajiturii si pentru a preveni arderea varfurilor degetelor.

Cum sa aprinzi un fitil de lumanare ingropat in ceara

Uneori, fitilul lumanarii devine incolacit si partial prins pe masura ce ceara topita se solidifica. Nu ar trebui sa taiati fitilul pentru a avea acces, deoarece acest lucru va face fitilul prea scurt pentru a arde uniform, daca este deloc. Scopul este de a inmuia ceara suficient pentru a elibera fitilul de ceara. Nu va trebui sa topesti ceara decat daca fitilul este adanc ingropat.

Va avea nevoie:

 • Uscator de par
 • Penseta
 • Chibrituri de bucatarie, bricheta pentru gratar sau bricheta pentru semineu

Primul lucru pe care ar trebui sa-l incercati este sa inmuiati ceara cu un uscator de par. Acesta este cel mai bland mod de a disloca fitilul prins. Cu toate acestea, daca fitilul este ingropat prea adanc pentru a-l elibera prin inmuierea cerii, poate fi necesar sa topesti ceara din jur. Solutia ideala este sa folosesti o bricheta pentru gratar deoarece are un butoi lung si un declansator pentru a controla mai bine flacara. Poate preferati sa utilizati un chibrit pentru semineu, deoarece este mai lung decat un chibrit obisnuit si va ofera mai mult timp pentru a topi ceara daca este necesar. Chibriturile de bucatarie nu sunt atat de lungi ca chibriturile pentru semineu, dar va pot oferi suficient timp de ardere pentru a topi ceara din jurul fitilului.

 1. Tineti flacara peste fitilul prins pentru a topi ceara, avand grija sa nu aprindeti fitilul.
 2. Odata ce ceara din jurul fitilului ingropat s-a topit, stingeti imediat chibritul sau flacara brichetei.
 3. Utilizati penseta pentru a ridica fitilul prins din ceara topita.
 4. Odata ce ati eliberat fitilul, poate fi necesar sa razuiti excesul de ceara de pe fitil cu o penseta sau o bucata de prosop de hartie.
 5. Fitilul este cel mai probabil prea lung si de aceea a cazut in ceara, asa ca poate fi necesar sa-l taiati la 1/4 inch lungime.
 6. Aprindeti fitilul si lasati lumanarea sa arda aproximativ o ora.

Evitati curentii atunci cand aprindeti o lumanare

Cand aprindeti o lumanare, asigurati-va ca nu exista curenti care sa interfereze cu flacara unui chibrit sau a brichetei. Evitati sa aprindeti lumanari in apropierea usii, ferestrei, ventilatorului sau ventilatorului de tavan. Chiar daca reusiti sa aprindeti lumanarea intr-o camera cu curent de aer, aceste tipuri de fluctuatii de aer pot face ca lumanarea sa arda neuniform.

Diferite moduri de a aprinde lumanari

Exista mai multe moduri de a aprinde lumanari care asigura o ardere uniforma. Singura procedura obisnuita folosita pentru fiecare metoda este sa taiati mai intai fitilul.

DISTRIBUIE

RECENTE