Cum sa reactionezi la ghosting: 5 sfaturi

Este clar ca evolutia noilor tehnologii determina modul nostru de a ne raporta la schimbare… in bine si in rau.

Da, este adevarat ca acum este posibil sa vorbim cu multe persoane in fiecare zi indiferent de locul in care se afla si este, de asemenea, adevarat ca existenta internetului ne-a permis sa ne imprietenim cu oameni a caror tara de resedinta nici macar nu o cunoastem. trebuie sa ajunga sa nu calce niciodata Posibilitatile de a crea punti sunt mult mai mari datorita chat-urilor si serviciilor de apel video, dar acest lucru are un dezavantaj. De asemenea, este mult mai usor sa intrerupi contactul cu cineva imediat si definitiv, in cateva secunde sau cateva minute.

Ghosting-ul este tocmai ceea ce se intampla atunci cand cineva decide sa nu mai vorbeasca si sa interactioneze in general cu cineva fara a da nicio explicatie, pur si simplu prin faptul ca nu raspunde la aur sau chiar impiedicandu-l sa contacteze pe cineva care il ignora, blocandu-l pe retelele de socializare etc. In acest articol vom vedea cateva sfaturi despre cum sa reactionam la ghosting si sa nu-l faceti sa provoace mai multe daune decat este necesar.

Ce sa fac daca sunt fantoma?

Pentru a sti cum sa gestionezi emotiile care apar atunci cand suferi de ghosting, urmeaza aceste sfaturi. Retineti, insa, ca fiecare caz de ghosting este diferit si de multe ori tipul de relatie cu persoana care a incetat sa ne vorbeasca este mai important decat faptul ca ne ignora.

1. Evalueaza daca a existat o legatura afectiva semnificativa

Este bine sa retineti ca, asa cum este usor sa fii fantoma in epoca retelelor sociale, este usor sa confundi cu prietenie ceea ce nu a fost niciodata. A sti sa distingem prietenii si cunostintele care orbiteaza in jurul cercurilor sociale prin care ne miscam nu este intotdeauna o sarcina usoara.

Asa ca mai intai intreaba-te daca exista vreun motiv pentru care are sens sa te simti prost ca cineva te face fantoma. Poate, pur si simplu, nici ea nu a vazut motive pentru a avea conversatii regulate cu tine, nu atat din cauza cine esti, cat pentru ca te cunoaste putin sau pentru ca imprejurarile in care v-ati cunoscut unul despre celalalt nu v-au permis sa dezvoltati un prietenie.

Desi este clar ca fantoma este un act necugetat si ca cu greu poate fi scuzat, este si adevarat ca nu trebuie neaparat sa acordam o mare importanta fiecaruia si fiecaruia dintre cazurile in care apare. Uneori trebuie doar sa luati nota si sa nu va mai faceti griji pentru ceea ce spune sau face persoana respectiva .

2. Poti avea probleme personale?

Daca persoana care a incetat sa mai comunice cu tine este semnificativa pentru tine, urmatorul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa incerci sa afli daca te ignora in mod deliberat sau daca exista anumite probleme personale sau familiale care provoaca atat de mult disconfort sau solicita atat de mult de la el ca in general El si-a suspendat viata sociala.

In unele cazuri extreme, acest lucru este posibil, desi nu este foarte comun. Cineva care, din cauza circumstantelor personale, nu poate dedica timp cultivarii relatiilor care conteaza pentru el tinde sa avertizeze ca va fi o vreme fara sa dea prea multe semne de viata, din consideratie si respect. Dar in anumite circumstante, cum ar fi experimentarea unor simptome depresive puternice, chiar si scrierea unui mesaj poate fi prea obositoare.

In orice caz, intrucat s-a impus ghosting-ul, capacitatea noastra de a sti ce se intampla este foarte limitata, asa ca in cele din urma, daca nu avem indicii importante contrare, trebuie sa incheiem cautarea si sa acceptam concluzia cea mai simpla si cea mai probabila: ca celalalt persoana nu doreste sa comunice cu noi dintr-un motiv oarecare.

3. Nu lasi sa apara vina

Prin definitie, ghosting-ul este inconjurat de ambiguitate, asa ca nu este clar de ce contactul cu cineva a fost intrerupt , ceea ce la randul sau indica faptul ca nu exista un motiv clar si, prin urmare, nu este vina ta.

Nu strica sa intrebam mai intai daca am facut ceva care l-ar fi putut rani pe celalalt, dar daca nu vedem un motiv clar pentru care aceasta persoana ar fi putut adopta o atitudine antagonista, cel mai bine este sa concluzionam ca exista fara motive de ce.cei care se simt vinovati.

4. Fii clar ca cel mai important esti tu

Este adevarat ca fiecare are dreptul sa intrerupa o relatie personala oricand doreste, dar este si adevarat ca persoana cu care s-a intrerupt contactul are dreptul sa nu se simta rau din cauza asta sau sa-si asume ca este de vina pentru cu exceptia cazului in care exista motive clare pentru a presupune altfel . Dar trebuie sa fie foarte clare, pentru ca in fata incertitudinii suntem predispusi la pesimism.

In momentul in care stii ca o persoana te-a facut fantoma in mod deliberat, chiar daca a facut-o pentru ca a incetat sa-i pese de ceea ce ai putea simti (adica a intrerupt in mod deliberat contactul cu tine, dar nu activ, ci pasiv), trebuie sa fii clar ca in legatura cu acest lucru subiectul cel mai important esti tu, cum te simti .

In fata fantomei, poti presupune ca aceasta persoana a disparut pentru tine, iar daca cealalta persoana doreste sa reia contactul, este legitim sa refuzi, asa ca nu ar trebui sa-ti faci griji cu privire la ceea ce poate crede cealalta persoana daca incetezi sa mai incerci vorbeste cu el.

5. Nu alimenta mania

Supararea pe aceasta situatie nu va face decat sa apara ganduri obsesive in jurul acestui subiect . Nu lasa sa se intample asta. Pur si simplu nu trebuie sa mai pierzi timpul ingrijorandu-te.

DISTRIBUIE

RECENTE