Descopera cura antica tibetana cu usturoi

Cura tibetana cu usturoi poate fi utila impotriva unor boli si probleme de sanatate, desi trebuie sa tinem cont de contraindicatiile sale si ca nu este un remediu miraculos.

Cura tibetana cu usturoi este o reteta medicinala straveche creata de calugarii budisti din Tibet care profita de multiplele proprietati ale usturoiului.

Aceasta terapie depurativa ne poate ajuta impotriva mai multor boli si sa slabim intr-un mod sanatos . In plus, este simplu si ieftin si il poate pregati oricine.

Citeste articolul si descopera toate efectele pe care le poate avea cura tibetana cu usturoi asupra sanatatii tale si cum sa-l prepari!

Beneficiile curei tabetane

Exista multe beneficii ale consumului zilnic de usturoi crud, deoarece este unul dintre alimentele cu cele mai multe proprietati pe care le avem . Cura cu usturoi tibetan ne arata o alta modalitate de a profita de efectele sale intr-un timp scurt.

De exemplu, ne poate ajuta sa eliminam depozitele de grasime acumulate in organism, sa scadem colesterolul „rau” (LDL) si sa crestem colesterolul bun (HDL), sa reducem cantitatea de trigliceride din sange sau sa imbunatatim problemele de circulatie.

Pe de alta parte, este util si pentru prevenirea formarii trombilor, scaderea tensiunii arteriale, imbunatatirea functiei hepatice sau imbunatatirea functiei sale purificatoare.

De asemenea, poate ajuta la imbunatatirea performantei rinichilor si la combaterea retentiei de lichide, precum si la intarirea sistemului imunitar si la cresterea apararii.

In ce boli poate fi util?

La fel, cura tibetana cu usturoi ne poate ajuta impotriva unor boli precum excesul de greutate, ischemia, sinuzita sau bolile de tip pulmonar.

In plus, poate fi util impotriva durerilor de cap si a unor boli ale sistemului nostru osos precum artrita, osteoartrita sau reumatismul; la care trebuie adaugate altele precum gastrita, hemoroizii, arterioscleroza sau problemele oculare sau auditive.

Totusi, trebuie sa va reamintim ca in niciun caz cura tibetana cu usturoi nu poate sa vindece si sa va faca sa dispara problemele de sanatate sau bolile. Prin urmare, trebuie sa consultati intotdeauna un medic si sa nu uitati ca este o terapie complementara.

Contraindicatii

In ciuda beneficiilor sale, cura cu usturoi tibetan este contraindicata persoanelor care sufera de ulcere digestive sau iritatii gastrice, celor care iau anticoagulante si celor care nu tolereaza usturoiul crud.

Din nou, va recomandam sa consultati un medic sau un naturist inainte de a efectua aceasta cura, mai ales daca aveti probleme de sanatate sau luati medicamente.

Cum se prepara cura tibetana cu usturoi?

Ingrediente

 • 350 de grame de preferat usturoi organic
 • ¼ litru de alcool 70 proof pentru uz intern

Prepararea retetei

Pune usturoiul crud, decojit si zdrobit sau zdrobit impreuna cu alcoolul intr-o sticla de sticla. O inchidem ermetic si o dam la frigider pentru 10 zile.

Dupa acest timp vom filtra lichidul preparat  (care poate capata o culoare verzuie), cu o plasa sau o carpa. O vom pune din nou la frigider si o vom mai lasa trei zile sa se odihneasca. Odata ce acest timp a trecut, putem incepe cu cura.

Cum vom face cura?

Este foarte important sa respectam cu strictete instructiunile pe care le indicam in ceea ce priveste modul in care ar trebui sa ingeram preparatul.

Il vom lua intotdeauna in urma picaturilor indicate, amestecate cu putina apa, cu douazeci de minute inainte de cele trei mese zilnice. Pentru a le masura corect putem folosi un picurator, pe care il vom pastra si la frigider.

In primele zile, trebuie sa procedam asa cum va aratam mai jos. Asa ca ia nota!

 • Prima zi : 1 picatura inainte de micul dejun, 2 picaturi inainte de pranz, 3 picaturi inainte de cina
 • A doua zi : 4 picaturi inainte de micul dejun, 5 picaturi inainte de pranz si 3 picaturi inainte de cina
 • A treia zi : 7 picaturi inainte de micul dejun, 8 inainte de pranz si 9 inainte de cina
 • A patra zi : 10 picaturi inainte de micul dejun, 11 inainte de pranz si 12 inainte de cina
 • A cincea zi : 13 picaturi inainte de micul dejun, 14 inainte de pranz si 15 inainte de cina
 • A sasea zi : 15 picaturi inainte de micul dejun, 14 inainte de pranz si 13 inainte de cina
 • A saptea zi : 12 picaturi inainte de micul dejun, 11 inainte de pranz si 10 inainte de cina
 • A opta zi : 9 picaturi inainte de micul dejun, 8 inainte de pranz si 7 inainte de cina
 • A noua zi : 6 picaturi inainte de micul dejun, 5 inainte de pranz si 4 inainte de cina
 • A zecea zi : 3 picaturi inainte de micul dejun, 2 inainte de pranz si 1 inainte de cina

Din a unsprezecea zi, vom lua 25 de picaturi de trei ori pe zi pana la terminarea preparatului. Este important de mentionat ca, desi motivul nu este cunoscut, conform manuscrisului original, tratamentul nu trebuie repetat inainte de 5 ani.

Avertizare

In orice cura purificatoare putem observa initial unele simptome precum dureri de cap, eruptii cutanate sau alte disconfort care sunt rezultatul actiunii detoxifiante a usturoiului.

Aceste simptome nu sunt neobisnuite in primele zile. Va recomandam sa beti apa intre mese si sa consultati un medic sau un naturist daca disconfortul persista sau se agraveaza. Chiar si asa, nu trebuie sa ratezi beneficiile curei cu usturoi tibetan, luand intotdeauna, desigur, masurile de precautie corespunzatoare.

DISTRIBUIE

RECENTE