Utilizarea radacinii de papadie in timpul sarcinii

Frunzele si radacina plantei de papadie au fost folosite medicinal de sute de ani. Printre utilizatorii sai s-au gasit femei insarcinate si proaspete mamici. Inainte de a incepe sa luati papadie, discutati cu medicul dumneavoastra despre doze si riscuri pentru sanatate, inclusiv interactiunile medicamentoase. Studiile medicale nu au validat beneficiile pentru sanatate ale acestei plante in timpul sarcinii.

Istorie

Papadia, adesea considerata ca un aliment, a fost folosita pentru a trata problemele articulatiilor si afectiunile pielii, cum ar fi eczema, conform sistemului de sanatate al Universitatii din Michigan. Radacina a fost folosita si pentru a trata afectiunile ficatului si vezicii biliare. Plantatorii au recomandat frunzele de papadie pentru a ameliora retentia de lichide in timpul sarcinii. In plus, aceasta planta a fost folosita si in medicina traditionala chineza pentru a stimula pofta de mancare in timpul sarcinii si pentru a promova lactatia dupa nastere, potrivit Centrului de Cancer Memorial Sloan-Kettering.

Profiturile

Consumul de frunze si radacina de papadie este inca promovat de catre practicienii medicinei traditionale. Frunzele si radacina contin vitamine si minerale esentiale, inclusiv fier, potasiu, calciu si magneziu, precum si vitaminele A, C, D si B. Se spune ca remediile cu aceasta planta sustin sanatatea organelor, in special a ficatului. Papadia poate creste pofta de mancare si poate ameliora constipatia in timpul sarcinii, noteaza Centrul Medical al Universitatii din Pittsburgh. De asemenea, se considera ca aceasta planta poate fi folosita in beneficiu in timpul alaptarii si dupa sarcina.

Doza

Puteti lua papadie sub forma de extract de radacina sub forma de pudra sau tinctura de radacina, asa cum este prescris de Universitatea din Maryland. Alternativ, puteti face un ceai din radacina de papadie uscata. Intrebati medicul dumneavoastra despre doza potrivita pentru dumneavoastra inainte de a consuma remedii cu aceasta planta.

Consideratii

Papadia poate actiona ca un laxativ usor si diuretic. De asemenea, poate creste fluxul de bila, provocand arsuri la stomac, potrivit Centrului Medical al Universitatii din Pittsburgh. Desi consumul acestei plante este in general considerat sigur, nu au fost facute studii oficiale de siguranta cu femeile insarcinate sau care alapteaza. Ca si in cazul oricaror alte medicamente si remedii, ar trebui sa discutati cu medicul dumneavoastra inainte de a lua papadie in timpul sarcinii sau alaptarii.

Pericole

Luarea papadiei are potentialul de a agrava anumite afectiuni medicale, cum ar fi boala vezicii biliare, calculii biliari, obstructia cailor biliare, gastrita si ulcerul gastric. Este posibil sa aveti arsuri la stomac si indigestie in timp ce luati aceasta planta si poate agrava refluxul de acid in timpul sarcinii, noteaza Centrul de Cancer Memorial Sloan-Kettering. Nu utilizati daca aveti alergii la plantele din familia musetelului sau a socului. In cele din urma, nu luati papadie daca luati litiu, diuretice sau medicamente hipoglicemiante pentru diabet, din cauza riscului de interactiune. Aceasta include toate medicamentele pe care le luati pentru diabetul gestational.

DISTRIBUIE

RECENTE