Profit-Share

Poate ati vazut (poate nu) un banner nou aparut in dreapta, ala cu eMAG. Poate ati auzit (poate nu) de ei, sint cel mai mare magazin virtual de orice fel de produse electronice. Si se pare ca au preturi foarte bune comparativ cu ale produselor din magazinele “terestre” specializate. Pe de alta parte cunosc foarte multi oameni care si-au cumparat aparatura de la eMGAG. Impins de aceasta notorietate, am pus bannerul pe blog.

(Asta in conditiile in care nu mai sint asaltat de cereri de spatiu pentru banner, se pare ca aproape nimeni nu mai investeste bani in publicitate pe net. Sau nu la mine. Ori cei care mi-au cerut spatiu de banner nu au mai dat niciun semn de viata dupa comunicarea pretului. Deci probabil se acorda prea putini bani publicitatii. In consecinta va spun ca bannerele pe care le vedeti pe blog sint platite cu bani frumusei. De oameni care dau doi lei pe afacerea lor si-si dau seama ca in vremuri de criza “stergerea” publicitatii nu-i cea mai inteligenta miscare. Dar sa inceheiem paranteza…)

E, cei de la eMAG, si nu numai ei, folosesc conceptul Profit- Share. Ideea e simpla. Eu pun banner pe blog, tu ca cititor intri pe siteul lor prin bannerul de la mine de pe blog, iti faci cont si comanzi. 3% din banii dati de tine pentru produsul cumparat vin la mine. Nu stiu exact daca din astia nu se ia si impozit. Toata lumea e fericita, am zice noi. Tu-ti iei produsul la un pret frumos, iti vine acasa. Eu castig procent, eMAG isi vinde produsele.

Practic am intrat vazut niste discutii ale celor care folosesc deja aceasta metoda. Si doar unul dintre cei care au pus banner pe siteul lor a si confirmat ca a primit bani de la eMAG. 39 de RON. Restul confirmau faptul ca au avut destul de multe afisari sau clickuri dar 0 (zero) vanzari. Si se indoiau de corectitudinea sistemului.

Eu va rog o treaba. Daca (cumva) unul dintre voi isi comanda ceva intrand pe siteul eMAG prin bannerul de la mine de pe blog – ori o face vreun prieten de-al vostru – va rog sa-mi spuneti. Ca sa intre eu repede repede in cont si sa vad daca-comanda voastra a fost confirmata, marcata, indexata.

Acest post – ca sa nu fiu ipocrit – a fost scris si ca sa va atrag atentia asupra bannerului 😉  Dar ma intereseaza si rezultatul. Multumesc.

DISTRIBUIE

RECENTE