Relatii la distanta: Sfaturi utile cum sa faci sa functioneze

Daca este dificil sa ai o relatie stabila cu cineva care locuieste in acelasi oras, gandeste-te cat de greu ar fi daca el nu ar fi prin preajma. Multe cupluri sunt fortate sa locuiasca separat pentru munca, studii sau din diverse motive.Relatiile la distanta sunt dificile si complicate, dar nu sunt imposibile. Pentru toti cei care trebuie sa treaca prin asta, RevistaFucsia.com va ofera cateva sfaturi.

1. Daca nu ati mai fost in relatia voastra de mult timp, iar unul dintre voi trebuie sa se mute in alt oras, nu va jenati sa puneti intrebari importante despre relatie pentru ca amandoi sa aveti lucrurile clare. Stabiliti lucruri precum daca se intalnesc sau nu, doar se intalnesc, sunt logoditi etc. De asemenea, este bine sa clarificati cum veti trata problema fidelitatii: este relatia monogama sau nu exista nicio problema in a vedea, a iesi si a fi cu alti oameni. Acest lucru va va ajuta sa aveti lucrurile clare si sa stiti ce puteti si ce nu puteti face.

2. Provocati distanta facand lucruri in acelasi timp. Nu lasa relatia sa se reduca la a vorbi la telefon. Exista multe lucruri pe care le puteti face si care va vor scoate din rut: vizionati un film sau un televizor in acelasi timp, astfel incat sa puteti discuta despre ce se intampla in episodul sau filmul X. Faceti intalniri virtuale pe Skype sau Messenger, astfel incat sa puteti vorbi si sa va vedeti prin computer.

3. Chiar daca esti foarte ocupat cu treburile de la serviciu sau de la universitate, nu lasa ziua sa se termine fara ca el sa stie ceva despre tine. Ideal este ca pot vorbi de mai multe ori pe zi, dar de multe ori acest lucru este complicat deoarece apelurile la distanta sunt destul de scumpe. Daca nu il poti suna, nu uita sa-i scrii macar o data pe zi, chiar daca este un mesaj scurt de salut.

4. Datorita progreselor tehnologice (chat-uri, retele sociale precum Twitter sau Facebook, printre altele) ele faciliteaza o relatie la distanta. Oricum, reveniti la traditional, trimiteti-i sporadic o scrisoare, oricat de simpla ar parea, aceasta va fi o schimbare in rutina lui si a modului in care comunica.

5. Profita de putinele beneficii de a fi intr-o relatie la distanta: bucura-te de tot timpul pe care il ai cu prietenii si familia. Ganditi-va ca nu vor avea discutiile tipice fara importanta pe care cuplurile le au de zi cu zi, cum ar fi „ai intarziat pentru ca ti-a luat mult sa cobori cand am venit sa te iau”.

6. Evita sa fii controlant sunandu-l de mai multe ori pe zi. Incercati sa nu intrati in profilul lui de Facebook „barfa” despre ceea ce face si luptati cu el pentru ca a iesit la petrecere sau pentru ca au publicat fotografii cu el cu femei pe care nu le cunoasteti. Incearca sa fii relaxat cu aparitia unor oameni noi in viata ta. Una dintre cele mai usoare modalitati de a distruge o relatie este gelozia si pretentiile nejustificate. Trebuie sa fii realist.

7. Incearca sa te vezi frecvent: fa-ti timp si economiseste bani pentru a putea fi impreuna. Planificati o vacanta, excursii de Paste sau de Craciun. Acele reuniuni sunt foarte importante pentru amandoi. Relatia ta nu va prospera daca se reduce la apeluri telefonice. Trebuie sa se vada si sa fie impreuna de fiecare data cand au ocazia. Nu lasa sa treaca mai mult de 6 luni fara sa ne vedem.

DISTRIBUIE

RECENTE