Sunt serviciile juridice online o idee buna?

Îti place sau nu, avocații sunt profesioniști atât de necesari, care vă pot ajuta să vă ocupați de evenimente importante, sensibile și adesea complexe. Fără avocat, este dificil să formulezi un testament, să creezi contracte de afaceri sau să ceri divorțul. Sunt serviciile juridice online o idee buna? În ultimii ani, au apărut multe site-uri juridice online, care vă oferă instrumentele necesare pentru a acționa ca propriul avocat.

Site-urile oferă chestionare simple, personalizate, care vă conduc printr-o serie de întrebări, meniuri drop-down și casete de selectare. Completați online, plătiți o taxă (substanțial mai mică decât ar percepe orice avocat) și apoi așteptați ca documentele dvs. să ajungă prin poștă. Cu siguranță este mai rapid și mai ieftin decât angajarea unui avocat, dar este mai bine?

Unde este vointa este si o cale

Avocatii consacrati de pe avocatonline.net spun că nu există nici o modalitate prin care un simplu formular online poate satisface așteptările clientului de a livra tipul specific de document legal necesar. De la tutelă la educație religioasă până la distribuirea bunurilor, situația fiecărei persoane este diferită. Chiar și în cele mai simpliste cazuri, se pare ca site-urile juridice online nu ofera tot ceea ce are nevoie clientul. Insa, daca vorbim de platformele in care poti colabora cu avocati profesionisti, atunci lucrurile se schimba semnificativ. 

Poti colabora destul de bine si eficient chiar si cu un avocat online. Pentru asta, trebuie totusi sa te asiguri ca optezi pentru o platforma foarte buna. Retine ca nu toate aceste site-uri ofera servicii de calitate.  Adevărata cheie este însă interacțiunea umană. Ceea ce lipsește din aceste site-uri juridice online este că atunci când lucrezi cu un avocat față în față, există o conexiune emoțională foarte reală, lucru care din pacate nu se intampla in mediul virtual.

Banii nu sunt totul

Motivul principal pentru utilizarea site-urilor juridice online este economisirea de timp și, mai important, de bani. Puteti plati onorarii relativ mici si atunci cand apelati la un avocat fizic. Nu este nevoie să vizitați o firmă de avocatură scumpă și uriașă. În schimb, găsiți un practicant solo de încredere care nu va percepe o sumă semnificativă. De exemplu, chiar și cheltuind o sumă semnificativă de bani pe un anumit caz chiar acum, te va salva cu siguranta pe termen lung.

Este doar un business

Unele tranzacții comerciale de bază, cum ar fi înființarea unei simple companii cu răspundere limitată, pot fi gestionate online. Dacă nu este vorba de luarea unor decizii reale și este la fel de simplu ca înființarea unei companii și obținerea unui nume pentru aceasta, atunci serviciile juridice online sunt o alegere excelenta. Problema apare adesea cu legea, dacă cumperi o casă, dacă înființezi un testament sau dacă divorțezi, problema este ceva mai complexa. 

Nu orice avocat este împotriva site-urilor juridice online. Aceste tipuri de programe pot functiona excelent pentru anumiti oameni, insa nu toate lucrurile pot fi rezolvate prin intermediul serviciilor juridice online. Este esential sa cunosti aceste detalii, astfel incat sa faci alegerea cea mai potrivita pentru rezolvarea eficienta a problemelor cu care te confrunti. Pe marketing20.ro poti citi despre cum avocatii sunt acum mai aproape de clienti prin intermediul internetului.