Tipuri de avocati de business

Este bine cunoscut faptul că angajarea unui avocat poate fi destul de costisitor, fiind o adevarata provocare pentru unii proprietari de afaceri mici să-și păstreze serviciile. Cu toate acestea, dacă afacerea dvs. este supusă unui proces, veți fi ușurați că ați angajat un avocat. La evaluarea avocaților, trebuie să puneți multe întrebări și să determinați cum au ajutat alte întreprinderi similare cu a voastră. 

Angajarea unui avocat poate, de asemenea, să vă asigure că afacerea dvs. funcționează legal. Ei pot examina contractele și documentele pe care le-ați presupune altfel ca sunt legitime. În plus, unii avocați sunt informați despre problemele fiscale, chiar dacă nu sunt contabili. Iata care sunt tipurile de avocati de business.

1. Avocați de afaceri generale

După cum sugerează și numele, un avocat de afaceri general de pe https://www.facebook.com/concultanta.juridica.online poate oferi consultanță juridică cu privire la o gamă largă de chestiuni. Acest tip de avocat are pregatire în fiecare disciplină juridică. Dacă afacerea dvs. nu se ocupă de circumstanțe speciale, un avocat de afaceri general poate fi potrivit pentru scopurile dvs. La examinarea acestui tip de avocat de afaceri, puneți întrebări despre diferite scenarii care ar putea afecta afacerea dvs. Dacă nu sunteți încrezător că afacerea dvs. ar fi acoperită în acele scenarii, poate doriți să alegeți un avocat mai specializat.

2. Avocatul de muncă și ocuparea forței de muncă

Un avocat de muncă are sens numai atunci când afacerea dvs. are angajați. Dacă se întâmplă acest lucru, atunci afacerea dvs. ar trebui să respecte legile de stat și federale. Un avocat în acest domeniu al legii vă poate ajuta să angajati oameni legal și va asigura standardele de siguranță. Unele dintre aspectele de ocupare a forței de muncă care ar putea afecta afacerea dvs. sunt incetari de contract greșite, discriminarea la locul de muncă și hărțuirea sexuală. Aceasta nu este o listă completă, motiv pentru care acest tip de avocat vă poate menține afacerea protejată.             

Dacă simțiți că trebuie să incheiati colaborarea cu un angajat, puteți discuta problema cu un avocat online. El va determina cea mai bună modalitate de a gestiona situația. Legea muncii este o zonă care se schimbă adesea, dar este sarcina firmei dvs. de a monitoriza aceste schimbări.

3. Avocatul de fuziuni și achiziții

Când cumpărați și vindeți întreprinderi, veți negocia pentru proprietatea și activele acestor întreprinderi. Este posibil să nu fie întotdeauna clar ce drepturi aveti la aceste negocieri. Un avocat specializat in aceasta arie va reprezenta cu succes interesele dvs. în tranzacții. Acești avocați sunt, de asemenea, informați în legile privind drepturile de pensii și drepturile angajaților asociate cu tranzacțiile.

4. Avocatul fiscal

Impozitele pentru întreprinderi pot fi complicate. Din acest motiv, un avocat fiscal va poate fi de un real ajutor. Pentru asta, va trebui să angajați un avocat fiscal cu experiență.

5. Avocat de proprietate intelectuală

Dacă firma dvs. are mărci comerciale și brevete, este posibil să aveți nevoie de un avocat de proprietate intelectuală. Acești avocați sunt calificați să se ocupe de probleme legate de drepturile de autor, mărci comerciale, brevete și chiar preocupări de recunoaștere a mărcii.

DISTRIBUIE

RECENTE