Top 10 cele mai bune jocuri de strategie

Care sunt top 10 cele mai bune jocuri de strategie din acest an? De ce iubesc gamerii jocurile RTS? Pentru ca acestea le ofera la un click distanta o intreaga lume pe care ei trebuie sa o cucereasca. In cadrul acestor jocuri, utilizatorul controleaza unitati puternice, mentine structuri si creaza altele noi, conduce armate catre victorie si lupta pentru suprematie intr-o lume virtuala in care el poate deveni conducatorul tuturor! Intreaga lume desfasurata pe monitor ii apartine jucatorului sau este impotriva acestuia, iar jucatorul trebuie sa cucereasca o intreaga harta, avand de infruntat unitati puternice de joc sau chiar jucatori oponenti. Un aspect interesant al jocurilor RTS este acela ca acestea pot fi jucate online cu prieteni sau necunoscuti, jucatorul aratandu-si deci capacitatile de gandire rapida si decizie in lupta. Sa incepem!

Pozitia codasa din top 10 cele mai bune jocuri de strategie este luata de King Arthur. Povestea jocului il transpune pe jucator in Epoca Medievala si in lumea regelui Arthur care incearca sa cucereasca teritoriile britanice pentru a forma noul regat. In Britannia, Regele Arthur isi comanda cavalerii si soldatii, incercand sa ii converteasca pe adeptii Vechii Religii. Jucatorul se bucura si de cateva elemente de RPG in povestea fantastica ce i se destinde la picioare.

Locul noua in top 10 cele mai bune jocuri de strategie este luat de Men of War. Acest joc permite fanilor sa retraiasca evenimente din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. Jocul se adreseaza celor carora le place istoria lumii – in special razboaiele – caci aici jucatorul ia controlul escadroanelor unei factiuni din armatele celui de-al Doilea Razboi Mondial si lupta pentru a castiga batalii ce au facut istorie. Jucatorul isi planuieste cu inteligenta atacurile pe teatre de razboi din Uniunea Sovietica, Grecia, Africa de Nord, Japonia sau Europa, luand sefia armatelor aliate, a sovieticilor sau chiar germanilor.

Pozitia opt in top 10 cele mai bune jocuri de strategie revine jocului Age of Empires 3. Inca de cand a fost lansat, acest joc a explorat secole intregi de istorie sangeroasa a civilizatiilor europene, ajutand la dezvoltarea si cuceririle acestora pe intreaga harta a Europei. Jucatorul ajuta civilizatia proprie sa evolueze prin intermediul evolutiei tehnologice si a razboiului si tehnicilor de razboi. Jocul are in vedere istoria europeana din 1400 si pana in 1900, si atrage chiar si acum jucatori ce vor sa incerce aventuri clasice de strategie.

Pe locul sapte in top 10 cele mai bune jocuri de strategie se afla Anno 1404. In acest RTS standard jucatorul trebuie sa construiasca diverse cladiri care vor duce la evolutia civilizatiei pe care o conduce, astfel ca acesta isi va putea controla in totalitate civilizatia in vederea cresterii acesteia in ceea ce priveste influenta, legile guvernamentale si comertul. Totul incepe de la un mic satuc pe care jucatorul il poate transforma intr-un adevarat imperiu.

Pe locul sase in top 10 cele mai bune jocuri de strategie se afla Lord of the Rings: Battle for Middle-Earth 2. Una din cele mai  memorabile batalii din istoria fantastica este cea dintre armatele oamenilor, piticilor, elfilor cu orcii si armatele lui Sauron. Jucatorul fascinat de lumea lui Tolkien va fi uimit de frumusetea jocului si de deciziile incrancenate pe care trebuie sa le faca in vederea conducerii armatelor proprii catre victorie. In functie de alegerea jucatorului, batalia se indreapta spre victoria armatelor unite sub conducerea lui Galadriel sau Sauron. Jucatorul va putea conduce o sumedenie de armate si unitati, avand acces chiar si la puterea Inelului Unic daca este nevoie.

Pe locul cinci in top 10 cele mai bune jocuri de strategie se afla Medieval 2: Total War. Acest joc clasic este cautat de catre gamerii impatimiti pentru ca necesita folosirea unor tactici de lupta si strategie stralucitoare. Jucatorul trebuie sa se descurce cu unitati ce folosesc arme rudimentare in lupta, se confrunta cu schimbari politice constante si cu schimbari radicale ale religiei care influenteaza intreaga harta de joc de fiecare data. In lumea veche, jucatorul va avea sub conducere civilizatii din Europa, Orientul Mijlociu si Africa de Nord, si va putea sa experimenteze experienta bataliilor de la Arsuf si Agincourt. Jucatorul va putea incerca o campanie provocatoare de dependenta sau se va aventura in batalii cu alti jucatori.

Pe locul patru in top 1o cele mai bune jocuri de strategie se afla World in Conflict. In acest RTS de anvergura, jucatorul se afla la conducerea armatelor sovietice care incearca sa cucereasca intreaga lume. In periplul sau prin hartile Europei si nu numai, jucatorul va fi nevoit sa vina cu strategii la care adversarul nu s-ar fi gandit niciodata, nimicind astfel armatele NATO, americane sau fortele aliate unite. Jucatorul nu va avea parte si de optiunea cresterii armatei sale prin intermediul construirii periodice a baracilor si alte constructii permise in alte jocuri, acesta trebuind sa foloseasca unitatile care i se dau la fiecare 20 de secunde. Jucatorul poate alege intre forte militare sovietice, americane sau aliate, si va alege daca acestea sunt terestre, aeriene sau de suport, avand de facut alegeri rapide in timpul jocului.

Pe locul trei in top 10 cele mai bune jocuri de strategie se afla recentul Total War: Shogun 2. Daca v-ati saturat sa auziti de batalii militare si lumi fantastice, Total War va ofera o alternativa asiatica in care trebuie sa conduceti armate feudale din secolul 16. In Total War: Shogun 2 jucatorul manipuleaza soldati, shoguni, lideri politici si spirituali, samurai si ninja intr-o lupta de proportii inspirata din istoria Japoniei feudale. Daca apreciati arta si istoria asiatica va va incanta un astfel de joc in care strategia si tehnica difera foarte mult fata de cele necesare in jocurile cu artilerie, tancuri si avioane.

Civilization V ocupa locul doi in top 10 cele mai bune jocuri de strategie la ora actuala. Aceasta franciza a reusit sa creasca foarte mult in ceea ce priveste calitatea si performantele jocului, oferind pasionatilor o adevarata aventura. In acest RTS, jucatorul pune bazele unei civilizatii incepand din timpurile preistorice si are rolul de a o tehnologiza si civiliza pana cand aceasta ajunge la un grad maxim de dezvoltare. In timpul jocului si deciziilor pe care jucatorul trebuie sa le ia, el descopera cum religia, politica si razboiul se impletesc in cele mai interesante moduri, influentand calea pe care o urmeaza o civilizatie in dezvoltarea sa. Jucatorul poate controla una din cele 18 civilizatii cu abilitati, unitati si constructii speciale, descoperind in timp cum ajunge o civilizatie la maturitate si tehnologizare daca este condusa de un lider puternic.

Pozitia de top 10 cele mai bune jocuri de strategie este luata de Starcraft 2: Wings of Liberty. In acest asteptat produs de la Blizzard, jucatorii au ocazia de a se reintalni cu Jim Raynor, ZeRathul si Kerrigan, cei trei lideri ai povestii uimitoare. Jucatorul are in subsidiar unitati speciale pe care trebuie sa le creasca si evolueze prin constructia de cladiri speicale pentru fiecare unitate in parte, astfel ca acesta are de planuit cele mai bune strategii in vederea dezvoltarii rapide a unitatilor sale pentru ca acestea sa cucereasca teritoriile alaturate sau sa indeplineasca misiunile date cat mai curand. Starcraft a ajuns deja sport national pentru Coreeni, fiind inclus si in Campionatele internationale de jocuri video, astfel ca o adevarata comunitate de milioane de oameni sustin dezvoltarea sa.

DISTRIBUIE

RECENTE