Top 10 rapperi pe marile ecrane

De-a lungul timpului, multi cantareti de rap au “cochetat” cu cinematografia. In unele cazuri, au iesit adevarate capodopere, alteori, esecuri. Va prezentam o lista cu 10 dintre rapperi care s-au transformat peste noapte in actori.

10. Eminem

Marshall Mathers, cunoscut drept Eminem, este laureat al premiilor Grammy si Oscar. A vandut peste 70 de milioane de albume la nivel mondial si este unul dintre cei mai de succes rapperi din lume. Eminem si-a incercat  cariera in actorie in 2002, cand a jucat rolul principal in pelicula “8 Mile”, dar nu a mai revenit pe marile ecrane.

9. T.I.

Clifford Joseph Harris, Jr. este rapper, compozitor, producator, filantropist si cofondator al casei de discuri Grand Hustle Records. T.I. si-a inceput cariera in cinematografie cu  filmul “ATL”, a mai jucat in “American Gangster” si in “Takers”. Daca ar sta departe de probleme, poate l-am vedea si in alte filme pe viitor.

8. Ludacris

Chris Bridges este rapperul cu cele mai multe discuri vandute din sudul Statelor Unite. El a vandut de-a lungul timpului peste 11 milioane de albume doar pe teritoriul american. A jucat in doua filme din seria “Fast and Furious”, in “RocknRolla” a lui Guy Ritchie sau “Max Payne”. S-a descurcat bine in toate peliculele mentionate.

7. Ice-T

Tracy Marrow este unul dintre parintii gangsta rap-ului din 1980. A starnit numeroase controverse in 1993, in urma lansarii melodiei “Cop Killer”. S-a dovedit un actor bunicel in “New Jack City”, “Surviving the City” si “Trespass”, dar in anii 2000 si-a indreptat cariera spre filmele low-budget.

6. Common

Lonnie Rashid Lynn, Jr. a jucat in numeroase filme, cele mai celebre fiind “Smokin’ Aces”, “Street Kings”, “American Gangster” si “Wanted”. Se descurca foarte bine si pe plan muzical, iar vocea sa reprezinta un atu in cinematografie.

5. LL Cool J

James Todd Smith al treilea si-a creat supranumele de “Ladies Love Cool James” (LL Cool J). Este unul dintre putinii rapperi a carui cariera sta in picioare dupa mai bine de douazeci de ani. A avut roluri in filme ca “Any Given Sunday”, “Deep Blue Sea”, “Rollerball” si “The Last Holliday”. Sa nu mai spunem ca are un rol principal in serialul “NCIS: Los Angeles”.

4. Mos Def

Dante Terrel Smith este un cantaret de exceptie si un actor cel putin la fel de bun. A jucat in piesa de pe Broadway “Topdog/ Underdog”, care a castigat premiul Pulitzer. A apaut in “Monster’s Ball”, “16 Blocks”, “The Italian Job” si “Cadillac Records”.

3. Queen Latifah

Munca pe care Dana Elaine Owens a depus-o in televiziune, muzica si film i-a adus numeroase premii. Queen Latifah este celebra pentru aparitiile din “Chicago”, “Barbershop” sau “Just Wright”. De asemenea, vocea ei a fost folosita in ultimele trei filme din seria “Ice Age”.

2. Ice Cube

O’Shea Jackson este unul dintre cei mai mari cantareti de rap din toate timpurile. El a fost membru fondator al grupului N.W.A. si si-a atras aprecierea fanilor inca de la finele anilor ’80. A jucat in “Boys in the Hood”, seriile “Friday”, “Barbershop” si “Are We There Yet?”, “Triple X 2″ si multe altele. Are propria sa casa de productie, “Cube Vision”.

1. Will Smith

Willard Cristopher Smith Jr. a reprezentat jumatate din grupul “Jazzy Jeff and the Fresh Prince”. A fost primul rapper care a castigat premiul Grammy. Si-a inceput cariera in TV in anii ’90 in celebrul serial “The Fresh Prince of Bel Air”. S-a transformat intr-unul din cei mai buni actori de la Hollywood, iar filmele sale sunt nenumarate. Ni-l amintim pentru rolurile din “Men in Black” sau “Bad Boys”. Imaginati-va cum ar fi fost daca ar fi jucat in Matrix. Se spune ca Will Smith a refuzat rolul lui Neo pentru a juca in pelicula “Wild Wild West”.