3 jocuri pentru mobil pe care le poți încerca în 2023

În anul 2022, jocurile pentru mobil au generat 45% din totalul veniturilor industriei globale de Gaming, iar specialiștii se așteaptă ca sectorul mobil să depășească pragul încasărilor de 100 de miliarde de dolari în acest an.

Jocurile pentru smartphone și tablete sunt foarte populare, în special din cauza accesibilității. Practic, oricine poate să acceseze mii de forme de divertisment, oriunde s-ar afla, câta vreme au acces la un telefon mobil. Cu toate acestea, nu putem neglija faptul că, această industrie a progresat enorm în ultimii 5 ani. Mai jos, vă propunem 3 jocuri de mobil populare pe care le puteți încerca în acest an.

Among Us

Acest joc a fost lansat în anul 2018, însă a devenit extrem de popular abia în vara anului 2000. Într-o rundă de Among Us iau startul până la 10 jucători, care formează parte din echipajul unei nave spațiale și trebuie să se plimbe prin diverse camere pentru a îndeplini anumite misiuni. Partea interesantă este că între 1 și 3 participanți sunt selectați în mod aleatoriu pentru a fi impostori, având rolul de a-i răpune pe membrii legitimi ai echipajului.

Scopul jocului este de a-i evacua pe impostori sau de a finaliza toate sarcinile. Atunci când este descoperit un cadavru sau când un membru al echipajului convoacă o ședință de urgență, se poate vota pentru eliminarea unui jucător, iar utilizatorul care primește cele mai multe voturi este eliminat. Desigur, utilizatorii pot să se înșele în repetate rânduri cu privire la cine este sau cine sunt impostorii; acel jucător care lucrează la aceeași stație cu tine, vrea să te ajute sau este un impostor și doar vrea să te izoleze pentru a te putea anihila?

Pe de altă parte, atunci când îți pică rândul de a fi impostor, trebuie să fii mereu atent la ce fac ceilalți și să te prefaci că lucrezi la aceleași obiective precum echipajul. Totodată, poate fi foarte folositor să încerci să transmiți suspiciunea către alți utilizatori, încercând astfel să eviți eliminarea.

Texas Hold’em

Există mai mult de o duzină de tipuri de jocuri de poker, însă cea mai populară variantă din zilele noastre este Texas Hold’em, pokerul cu două cărți, care se practică la turneele majore încă de la sfârșitul anilor 1990. Aventurilor multor români cu pokerul au început din studenție, iar pentru unii a devenit chiar o ocupație: Alexandru Papazian, Florian Duță, Vlad Darie, Ionel Anton, Dan Murariu, Mihai Niste, Dănuț Chișu, Joldis Cosmin și Liviu Igant au încasat fiecare cifre cu șase zerouri la mesele de poker.

Pokerul este un sport al minții, care depinde într-o mare măsură de capacitatea jucătorului de a estima probabilitățile mâinilor pe care le-ar putea avea adversarii, în relația cu mâna proprie. Tocmai de asta Le Chiffre a reușit să-l ducă de nas pe James Bond în Casino Royale (2006), pentru că agentul 007 s-a bazat mai mult pe gesturile făcute de antagonistul peliculei, decât pe o evaluare statistică a mânii respective.

Atunci când se joacă online, pokerul poate fi mai rapid, iar avantajul este că în camerele de poker online de top poți coincide la masă cu fel și fel de nume celebre. Pokerul pe mobil este extrem de popular și poate fi văzut deseori în mijloacele de transport sau în sălile de așteptare.

League of Legends: Wild Rift

Wild Rift este versiunea pentru mobil a unuia dintre cele mai celebre jocuri de tip RPG de pe planetă, alături de Dota 2 și Heroes of the Storm. Jocul pentru PC este extrem de complex și competitiv și nu este de mirare că reprezintă una dintre cele mai populare discipline din lumea sporturilor electronice (eSports).

Varianta pentru mobil a fost adaptată pentru dispozitivele mobile, în sensul că jocul este simplificat, harta este mai mică, acțiunea se desfășoară mai rapid, iar jucătorului îi este prezentată o imagine în imagine pentru a-i arată efectul anumitor abilități folosite în afara ecranului principal.

Un meci de League of Legends: Wild Rift se joacă în format 5 vs. 5 și durează între 20 și 25 de minute. La început, jucătorii îți aleg un erou, având în vedere alegerile colegilor, precum și cele ale adversarilor, pentru a putea face față poziției din joc. Scopul jocului este distrugerea bazei inamice, numită Nexus, însă pentru a ajunge acolo, trebuie distruse în prealabil și anumite turnuri.

DISTRIBUIE

RECENTE